Genel, Temel Bilgiler, Yunanistan.

Yunanistan’da resmi tatiller (2020)

Seyahatlerimizi planlarken, gideceğimiz ülkedeki resmi tatilleri önceden göreceğimiz bir liste; inanılmaz işimize yarıyor; çünkü kısıtlı bir süre için çıktığımız tatillerde, tüm mekanları kapalı bulmak, hem seyahatten alacağımız muhtemel keyfi azaltacak hem de oranın insanları ile iletişimimizi sınırlayacak bir durum ve bu yüzden çok da tercih edilecek bir şey değil… Noel gibi bazı dönemler ise özellikle yeni yerlere gitmeyi ve yeni şeyler tecrübe etmeyi isteyeceğimiz zamanlar… Tam da bu nedenle size Yunanistan için hazır bir liste sunmak istedim. Ee o halde gelin hep birlikte Yunanistan’daki resmi tatillere ve 2020 yılı içinde hangi günlere düştüklerine bakalım 😉 

1 Ocak – Yılbaşı (Πρωτοχρονιά): Herhangi bir ekstra açıklama yapmaya gerek yok sanırım… Yılın ilk günü çalışacak değiliz herhalde 😊 

6 Ocak – Epifani (Θεοφάνεια):  Ortodokslukta, İsa Peygamber’in vaftiz edilmesinin anıldığı önemli dini günlerden biri… 

2 Mart – Temiz Pazartesi (Καθαρά Δευτέρα): Kırk günlük orucun başlangıç günü. Hristiyanların ruhen ve bedenen temizlenmesini sembolize ettiği için “temiz” ismini almış. Bu bayramın günü her yıl değişiyor.

25 Mart – Yunanistan Bağımsızlık Günü / Beşaret (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου): Bugün Yunanistan’ın Osmanlı İmparatorluğu’ndan bağımsızlığını kazandığı gün olarak kutlanan yılın ilk milli bayramı… Ayrıca Hz. Meryem’in İsa Peygamber’e hamile kaldığı ve doğumunun Cebrail tarafından müjdelendiği günün anıldığı çok önemli dini günlerden biri.

17-20 Nisan – Paskalya (Πάσχα): İsa Peygamber’in çarmıha gerildikten sonra 3. günde dirilişinin kutlandığı, Hristiyanlığın en eski ve en önemli bayramı. Bu kutsal haftada, cumartesiyi pazara bağlayan gece kiliselerdeki büyük törenlerle kutlanan dirilişin ardından büyük oruç da sona eriyor. Bu bayramın da günü, oruç başlangıcına göre her yıl değişiyor.

1 Mayıs – İşçi Bayramı (Εργατική Πρωτομαγιά): Bu bayram da dünyaca bilinen bir bayram… Fazlaca söze gerek yok.

7-8 Haziran – Hamsin Yortusu-Pentikosti (Πεντηκοστή/Αγίου Πνεύματος): Bu günde, İsa Peygamber’in dirilip göğe yükselişinden sonraki 50. günde, Kutsal Ruh’un gökten inip 12 havariye görünmesi ve Hristiyanlık öğretisini yaymaları için kendilerine yeni dillerin ve okuma-yazma yeteneğinin bahşedilmesi anılıyor. Önemli bayramlardan biri olan bu bayramın tarihi de her yıl Paskalya’ya bağlı olarak değişiyor. 

15 Ağustos – Meryem Ana Bayramı (Κοίμηση της Θεοτόκου): Hz. Meryem’in ölümünün anıldığı en önemli dini bayramlardan biri… Hem Ağustos ayında olduğu için hem de ülkedeki çok büyük bir popülasyonun isim günü olduğu için (Despoina, Maria, Panagiotis, Panagiota gibi en bilinenler ve çok daha fazlası) Yunanistan içinde yerli turistlerin de çokça hareket ettikleri bir tarih bu… Bu sebeple eğer tatilinizin 15 Ağustos’a denk gelmesi ihtimali olacaksa kesinlikle otel rezervasyonu, araç kiralama gibi tatilinizin  temel parçalarını mümkün olduğunca erkenden organize etmeye çalışın.

28 Ekim – Hayır Günü (Ημέρα του Όχι): 1940 yılında, faşist İtalyan diktatör Mussolini’nin Mihver Devletlerinin Yunanistan’a girmelerine ve belli stratejik yerleri almalarına izin verilmesine yönelik ultimatomuna, Yunan diktatör Metaxas’ın  verdiği cevabın anıldığı gün. 1942 yılından beri kutlanan bu gün ayrıca listedeki ikinci milli bayram…

25 Aralık – Noel (Χριστούγεννα): İsa Peygamber’in doğumunun kutlandığı dini bayram…

26 Aralık – Synaksi tis Theotokou (Σύναξη της Θεοτόκου): Hristiyan aleminin kurtarıcısı olan İsa Peygamber’i doğurmuş olması sebebiyle, Hz. Meryem’in özel olarak anıldığı dini gün.

Reklam

“Yunanistan’da resmi tatiller (2020)” için bir yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.